Goedemorgen Monique!
Interessant. Kunnen zij ook concrete cijfers aantonen om de gewenste besparing te ondersteunen? Ben wel benieuwd hoeveel ze denken te kunnen besparen.
Zelf weet ik niet zo goed of het echt een besparing gaat opleveren. Koelkasten werken vaak het meest efficient als ze continu aan staan. De koelkast heeft dan immers zijn goede temperatuur en hoeft enkel aan te slaan (dus even meer stroom te verbruiken) als de temperatuur in de koelkast te hoog wordt. Tijdschakelaars verbreken deze regelmatigheid en de temperatuur loopt dus steeds op als de koelkast uitgeschakeld wordt. Vervolgens moet de koelkast weer aanslaan en harder werken (= meer stroom verbruiken) om weer terug op de juiste temperatuur te komen.
Of het inderdaad een besparing oplevert weet ik dus niet. Het lijkt mij niet. Zo'n schakelaar is waarschijnlijk meer geschikt voor apparaten die 's nachts helemaal niet gebruikt worden en anders aan blijven staan / standby blijven staan. Mochten er mensen zijn met meer ervaring over het gebruiken van deze schakelaars, dan horen we natuurlijk graag reacties